Om Ærø Møbler

Ærø Møbler blev grundlagt i 1851 og er siden videreført af familien i generationer.

Firmaet ejes og ledes i dag af Ole Sækmose som er 6. generation efter grundlæggeren.

Firmaets aktiviteter spænder i dag vidt. Snedker- og tømrerafdeling med værksted i Ærøskøbing, Møbelbutikker I Ærøskøbing og Marstal samt bedemandsforretning.

Virksomheden blev grundlagt i 1851 af snedkersvenden Frederik Andresen. Han startede i ejendommen Nørregade 43, hvor han etablerede værksted i baghuset. Efterfølgende flyttede han til Sluttergyde 8, derefter Sluttergyde 4, som han selv opførte. I 1886 byggede han Vestergade 72, for at få møbelbutik og beboelse samlet. I 1894 blev svigersønnen Søren Rasmussen medejer og i 1900 overtog Søren Rasmussen firmaet og byggede samtidig Vestergade 74 hvor virksomheden lå frem til 1981.

I 1942 startede Arne Sækmose i virksomheden. Han blev efterfølgende gift med mesters datter og i 1948 besluttede Martin Rasmussen og Arne Sækmose at starte butik i Marstal og de fandt nogle velegnede lokaler i Vestergade, hvor butikken stadig ligger. Den er efterfølgende bygget ud af flere omgange. I 1971 overtog Arne Sækmose virksomheden og samtidig startede sønnen Ole Sækmose i firmaet som svend.

I 1981 rykkede firmaet til den nuværende placering i Lerbækken. Samtidig blev Ole medejer og december 1999 overtog han samtlige aktiviteter og ejendomme og har siden drevet Ærø Møbler som eneindehaver. I 2011 startede Ole's datter Rikke Sækmose i firmaet som bygningskonstruktør.